28-годишният вратар на Верея Генадий Ганев, който направи своя дебют на старозагорската врата не срещу кого а е а срещу шампиона Лудогорец отнесе и шампанското на Gong.bg за Играч на мача. Двубоят на стадион Трейс Арена завърши 0:0.


„Всички знаехме, че отборът на Лудогорец е шампион и лидер в първенството на България. Именно заради това бяхме двойно по-мотивирани. Заслугата в никакъв случай не е само моя, а на целия тим и треньорите. Искам да благодаря на всички за страхотния мач, който направихме”, коментира Ганев, който бе един от многото пристигнали чужденци в старозагорския клуб през зимния трансферен прозорец.

„Със сигурност ни беше трудно, защото не се познаваме добре с футболистите. Много нови момчета сме в отбора. Но ние ще направим всичко по силите си, за да запазим мястото на Верея в елита. Има много мачове, в които да се обиграваме. Това, което искахме да постигнем днес, бе да се „сбием” с отбора на Лудогорец.”

„Идвам от село Камчик, където живеят много бесарабски българи. Пристигнах от отбор, който играеше във втора дивизия в Украйна. Благодарен съм, че не ми направиха никакви проблеми”, допълни Ганев, който също така е получил българско гражданство, така че не заема квота за чужденец.