На вниманието на Изпълнителният комитет
на Българския футболен съюзСТАНОВИЩЕ НА ФК ВЕРЕЯ

Уважаеми господа,
Със следното становище Ви сигнализираме, че избраната и назначена от Вас Апелативна комисия погазва строго своите нормативни документи в ущърб на ФК Верея.

С решението си от днес, 27.10.2017 година, избраната от Вас Апелативна комисия потвърди решението на Дисциплинарната комисия от 17.10.2017 година за отнемане на състезателни права на нашия футболист Здравко Илиев за три срещи, погазвайки част от собствените си документи.

В чл. 19, ал.1 на правилника на комисията се казва, че „всички заседания на Апелативната комисия са открити с призоваване на заинтересованите страни, освен разпоредителите”. В случая заинтересованата страна – Здравко Илиев не бе призован от Апелативната комисия.

В чл.25, ал. 1 е записано: „Решението на Апелативната комисия трябва да съдържа: пореден номер, дата на поставянето му, номер на делото имената на и подписите на членовете и състава”. В писмото от Апелативната комисия до ФК Верея липсват имената и подписите на членовете на Апелативната комисия, взели това решение. Изникват въпросите в какъв състав комисията е взела това решение и дали е имала кворум. Липсва и подписът на председателят на Апелативната комисия, а вместо него стои подписът на секретаря на комисията!

Надяваме се избраната от Вас комисия да обясни как жалбата от ФК Верея до Апелативната комисия е разгледана по ОБЩЕСТВО?

С примерите, които посочихме, считаме че отношението на още една избрана от Вас комисия към ФК Верея е изключително тенденциозно.

Отново искаме да подчертаем, че ФК Верея е млад клуб, с над 150 деца в своята детско-юношеска школа и нашата цел е единствено да развиваме играта футбол. Каквито са целите и на Българския футболен съюз.

ФК Верея