Наставникът на Верея Илиан Илиев разкри, че няма специална рецепта за добрите игри на отбора му, който напоследък не спира да изненадва лидерите. Старозагорци победиха лидера Лудогорец с 2:1 в Стара Загора.

"Разковниче няма, няма някакви рецепти за победите. Просто футболистите пак показаха зряла игра, бяха спокойни, Преди мача трябваше да направим седем промени, доста основни хора ги нямаше", заяви Илиев и продължи с анализа.

"Преди мача видях малко празни погледи, сякаш малко не си вярват. Но изключвам някой външен човек да е мислел, че можем да спечелим 26 точки. Затова им казах да се наслаждават на играта. Да, имахме някои грешки, но важното е да не те е страх да играеш с топката с големите отбори", добави специалистът.

"Големите тимове искат да играят с топката и не обръщат внимание в защита. Казах им, че ще ни притропат и ще ни натиснат. Затова победихме, защото не се изплашихме. Треньорите можем да даваме указания до 5 минути преди мача, на терена решават футболистите", заяви още треньорът и сподели още тънкости от победата", каза още наставникът на Верея.

"С Локомотив Пловдив съм побеждавал Лудогорец. Сега имаше ситуации, в които съперникът не се възползва. Те владееха инициативата и топката, може би в някои ситуации имахме повече шанс, но пък имаше ситуации, в които можехме и по-рано да отбележим", добави Илиев и сподели още, че Верея е имал късмет за този успех.

"Като цяло мисля, че както когато невинаги заслужаваш да загубиш, играейки по-силно, така има и мачове, в които може би не заслужаваш победата, но късметът е на твоя страна и биеш", завърши Илиан Илиев.