Навръх празника на детето 1 юни, ФК Верея зарадва малчуганите от школата си с придобивка. Вече е факт новото маломерно игрище, което ще се ползва не само от подрастващите на верейци, но и от гражданите на Стара Загора.
Игрището бе открито от секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов и от зам.-кмета инж. Янчо Калоянов.
За новото игрище и за бъдещите планове пред Верея председателят на Управителния Съвет на клуба Християн Първанов сподели:
„За нас е голямо удоволствие, че точно на детския празник успя да открие това прекрасно съоръжение. То е предназначено предимно за децата от школата ни. От него могат да се възползват всички граждани на Стара Загора и да играят тук в часовете, в които малките ни възпитаници нямат занимания. Предвиждаме да доразвиваме материалната си база. В плановете ни е изграждането на още едно малко игрище с естествена трева. Използвахме пандемията от COVID-19, за да подравним втория си голям терен.
Християн Първанов допълни, че в школата на Верея тренират близо 250 деца, разпределени във всички възрастови групи, според изискванията на БФС.
„В момента нямаме представителен отбор в Елитната група при старшата възраст. Надявам се наесен да имаме отбори в дивизиите U -15, U-17 и U-19.
Първанов не пропусна и темата за представителния тим като добави, че опциите пред него са да атакува Югоизточната Трета лига чрез баражи, или директно да получи покана за нейното попълване.