Двама футболисти на Верея попаднаха в идеалния отбор на Sportal.bg за 25-тия кръг на Първа професионална лига. Старозагорци победиха с 2:0 на своя „Трейс Арена” тима на Пирин.

Отличените са Иван Бандаловски и Педро Еуженио. И за двамата това е втора поява в „Идеалните 11” на Sportal.bg.

Ето как спортният сайт охарактеризира играта на бранителя: „Бившият футболист на Локомотив (София), ЦСКА и Партизан отново показа стабилна игра в защитата на Верея. Александър Томаш отново го постави в центъра на отбраната и опитният състезател се справи на висота. На всичко отгоре Бандата имаше дейно участие при отбелязването на първия гол в мрежата на Пирин (Благоевград). Той проби отдясно, след което пусна пас към Педро Еуженио, който пък намери Валери Домовчийски на чиста позиция.”

Оценката на Педро е следната: „Португалецът бе един от най-силните на терена при победата на Верея над Пирин (Благоевград). Бившият играч на Берое, Хасково и Черно море тормозеше защитата на "орлетата", а добрата му игра се увенча с попадение и асистенция. Това се оказа достатъчно за старозагорци да се поздравят с победа 2:0. Голът на Педро Еуженио бе негов първи за тима на Александър Томаш.”

Освен Бандаловски и Педро в идеалния отбор на Sportal.bg за 25-тия кръг попаднаха още вратарят Станислав Антонов (Дунав), защитниците Роман Прохазка (Левски), Венцислав Василев (Берое) и Христофор Хубчев (Дунав), полузащитниците Мехди Бурабия (Левски), Стефан Велев (Славия) и Борислав Цонев (Берое) и нападателите Марек Кузма (Черно море) и Бирсент Карагерен (Дунав).